Ohje

1. Rekisteröityneen käyttäjän toiminnot

Kaikki kirjautuneen käyttäjän toiminnot löytyvät oikeanpuoleisesta valikosta, jonka otsakkeena on oma käyttäjätunnus. Muita valikon ulkopuolisia toimintoja ovat käyttäjän omien sivujen muokkausmahdollisuus ja artikkeleiden kommentointi.

 

2. Oikeudet

Sivuston oikeuksia jaetaan sen mukaan mikä on kiinnostus kehittää sivustoa ja käyttää tätä sivustoa ylläpitävää ohjelmaa eli Drupal-järjestelmää. Sivusto jakaantuu eri tasoihin:

Vierailija eli anonyymi

Sivulla vieraileva internetin käyttäjä, joka ei ole rekisteröitynyt ja kirjautunut sivuston käyttäjäksi. Ei muita oikeuksia kuin sisällön lukeminen.

Sisäänkirjautunut käyttäjä

Tämä on vierailijalle avoin mahdollisuus. Oikeus syntyy automaattisesti kun rekisteröityy etusivun kautta luomalla itselleen tunnuksen. Rekisteröitynyt käyttäjä saa oikeuden lisätä tapahtumakalenteriin tapahtumia, kirjoittaa artikkeleita, lisätä yhteisön ja kommentoida.

Sisällöntuottaja

Tämä oikeus antaa oikeuden lisätä uusia sivuja, muokata omia ja muiden sisältöä ja julkaista niitä välittömästi muiden nähtäville. Tähän oikeuteen sisältyy jo vastuuta! Tätä oikeutta voi hakea ylläpitäjiltä eli hanslankareilta.

Ylläpitäjä (hanslankari)

Tällä oikeudella pääsee ylläpitopuolelle ja pystyy tekemään muutoksia sivuston toimintaan, ulkoasuun ja rakenteeseen. Tällä hetkellä oikeuksia ei ole annettu useita, koska ei ole ilmaantunut käyttäjiä, jotka ovat perehtyneet Drupalin käyttöön. Rihmaston sivuston rakentamiseen on käytetty useita satoja vapaaehtoispuuhatunteja, joten järjestelmän halutaan toimivan jatkossakin.

Hanslankari nimike on luotu yleiseksi ylläpitäjien nimikkeeksi, jota käytetään sivustoa ylläpidettäessä. Hanslankareita on useita. Hanslankareilla on oma yhteinen sähköpostiosoite hanslankariatrihmasto [dot] fi johon saa lukuoikeuden ja jonka voi liittää omaan sähköpostiohjelmaan IMAP -toimintona. Kirjoittaessaan hanslankari nimikkeen perässä käytetään jotain tunnistettavaa nimeä, ilmaistakaseen ketä hanslankari on kyseessä: hanslankari (nimi).

Hanslankarille voi esittää kaikki kysymykset sivustoon liittyen.

Admin (hanslankari)

Tällä oikeudella on koko sivuston kaikki ylläpito-oikeudet.

 


Theme port sponsored by Duplika Web Hosting.
Etusivu Siirry alkuun