Yhteisökylähanke

 

Yhteisökylien kehityshanke oli Suomen kestävän elämäntavan yhteisöt ry:n, Elävä Maa ry:n ja Maan ystävien maaseuturyhmän tuella syntynyt toimiva työkalu, jonka tarkoituksena oli alkuunsaattaa ja tukea muodostuvia kestävää elämäntapaa etsiviä yhteisökyliä. Hanke tuki lähinnä maalle syntyviä yhteisöjä. Se oli konkreettinen esimerkki aktiivisesta maalle muutosta ja yhteisöllisen kestävän elämäntavan edistämisestä.

Toiminnalla pyrittiinn kouluttamaan, antamaan lisätietoa yhteisöjen alkuvaiheen ponnisteluissa ja yhdistämään voimavaroja ja kiinnostuneita. Moni asia kun koskettaa yhteisesti kaikkia muodostuvissa olevia kyliä. Näinollen Yhteisökylähankkeen alle olivat tervetulleita monenlaiset yhteisöt ja sellaisista haaveilevat. Kukin kylä päätti tarkemmin omasta toiminnastaan, joten kylät muodostuiva yksilöllisiksi!

Yhteisökylät porskuttavat voimakkaasti eteenpäin. Hanke on luonut uudenlaisia asumisen ja toiminnan keskuksia, yhteisökyliä, jotka luovat aktiivisesti erilaisia yhteisöjä tahoillaan. Esimerkiksi Kivisalon yhteisökylä Kuopion lähellä, Livonsaaren yhteisökylä Turun lähellä.

Näkyviä yhteisökylätapaamisia pidettiin kolme vuonna 2004; Siuntiossa toukokuussa, Sysmässä elokuussa ja Teiskossa lokakuussa. Lisäksi hanke oli esillä useissa valtakunnallisissa ja paikallisissa lehdissä, radiossa ja yhteisökylästä tehtiin mm. televisiodokumenttia.

Katso Wikipedia tietosanakirjasta Yhteisökylä

Yhteisökylät

Livonsaaren yhteisökylä

Kivisalon yhteisökylä

Yhteisökylätapaamisien yhteenvetoja

Yhteisökylä I (Siuntio)

Yhteisökylä II (Sysmä)

Yhteisökylä III (Teisko)

Yhteisökylätoiminta nykyään

Yhteisön ja yheisökylän suunnitteleminen ja toteuttaminen on moninainen prosessi, josta ei yksioikoista ohjetta pystytä antamaan. Tähän asti perustetut ja perusteilla olevat yhteisöt kulkevat kuitenkin samansuuntaisia polkuja pitkin ja tässä tiedon jakamisella on merkittävä osuus. Tämä tietotaito on meillä sanallisena perinteenä ja haluamme jakaa sitä.

Uusien kyläläisten mukaan tulemisen tarkoituksena on molemmin puolin tuntea turvallisuutta ja luottamusta sekä luoda portaittainen käytäntö kyläläiseksi tulemiseksi.

Olemme myös valmiita vastaamaan yhteydenottoihin. Tarvittaessa voimme tulla myös kertomaan yhteisökylistä ja yhteisön perustamisesta. Perustetut yhteisökylät kehittyvät omilla tahoillaan ja ovat esimerkkinä uusille yhteisöille muiden suomessa olevien yhteisöjen rinnalla.

 


Theme port sponsored by Duplika Web Hosting.
Etusivu Siirry alkuun